ANWB Touring Flex Plus II

De Touring Flex Plus II presenteert zich als een compacte fietsendrager, handig samen te vouwen tot een klein formaat met multifunctionele frameklemmen en geschikt voor alle framebuizen.

De drager is eenvoudig op te tillen aan een handgreep en komt vrijwel geheel afgemonteerd uit de doos, alleen de frameklemmen moet je zelf monteren. Verder is het slechts een kwestie van de wielgoten uitklappen, verlichting en kentekenplaat op zijn plaats draaien. De kofferbak blijft bereikbaar dankzij een kantelfunctie. Zowel drager als frameklemmen zijn voorzien van een diefstalbeveiliging. De Flex is met een gewicht van 17 kilogram redelijk zwaar, maar in de praktijk goed handelbaar. Een draagtas wordt bijgeleverd.

Conclusie:

Zeer compacte fietsendrager, handig in gebruik.

Beoordeling

Montage 4
Gebruiksgemak 4
Gewicht 3
Prijs/kwaliteit 5


Specificaties

Gewicht 17 kilogram
Stekker 7 en 13 polig (duostekker)
Max. laadgewicht 60 kilogram
Prijs € 399,- voor ANWB-leden
€ 429,- voor niet leden
Bestellen Bestellen in de ANWB webwinkel


Toelichting score

1 = slecht
2 = matig
3 = redelijk
4 = goed
5 = zeer goed

Gebruik fietsendrager

De Flex Plus II is met een eenvoudige handeling op de trekhaak te monteren. De drager wordt in opgeklapte toestand op de kogel geplaatst, vervolgens druk je de hefboom omlaag en zit de drager als een huis. Voor het aandrukken van de hefboom is niet al te veel kracht nodig, tevens is de kracht in te stellen via een stelmechanisme. Het plaatsen van de fietsen op de drager is een eenvoudige handeling. De fietsen hebben voldoende onderlinge ruimte. De wielen staan in verstelbare wielgoten en worden vastgezet met ratelriempjes.

Fietsendrager monteren

Met onze tips monteer je de fietsendrager stap voor stap op de trekhaak en leggen we je uit hoe je vervolgens de fietsen veilig op de drager plaatst.

Fietsendrager montagetips

Speciaal voor jou geselecteerd