ANWB Fiets Lease in de fietsenwinkel afsluiten

Nieuw! Kies jouw ANWB leasefiets in de fietsenwinkel

Vanaf nu is ANWB Fiets Lease ook in de fietsenwinkel af te sluiten. Zo kun je nog beter de e-bike vinden die bij je past en deze fietsen voor een vast bedrag per maand zonder onverwacht (hoge) kosten.

Deelnemende fietsenwinkels

Op dit moment zijn we druk bezig om ANWB Fiets Lease uit te rollen naar fietsenwinkels over heel Nederland. De eerste deelnemende fietsenwinkels kun je hieronder vinden. Neem contact op met de winkel om een afspraak te maken.

Let op! Prijzen kunnen in de fietswinkel afwijken van het online aanbod.

Veelgestelde vragen

Op dit moment kun je in de deelnemende fietsenwinkels alle stads- en tour e-bikes van de bekende merken leasen die de winkel heeft. Uitzondering hierop zijn
sport-e-bikes. Het aantal merken en modellen zal geleidelijk worden uitgebreid. Wil je precies weten welke e-bike je kunt leasen? Neem hiervoor contact op met de fietsenwinkel.

Nee, dit hoeft niet. U kunt voor onderhoud en reparaties terecht bij elke fietsenwinkel die mee doet aan ANWB Fiets Lease. Een overzicht van  fietsenwinkels waar je je fiets naartoe kunt brengen kun je hier vinden.

Interesse in ANWB Fiets Lease? Dit is hoe het werkt:

  1. Maak een afspraak met een deelnemende fietsenwinkel.
  2. Bereken in de winkel je maandbedrag voor de elektrische fiets die je wilt, eventueel met accessoires, en vraag ANWB Fiets Lease vrijblijvend aan. Je aanvraag zal worden doorgestuurd naar onze partner Volkswagen Pon Financial Services. Je ontvangt van hen een bevestiging.
  3. Onze partner voert een (verplichte) financiële toetsing uit. Hiervoor vragen we je enkele aanvullende gegevens en documenten aan te leveren (bijvoorbeeld een salarisstrook en kopie van legitimatie). Om het je gemakkelijk te maken, krijg je hiervoor toegang tot een persoonlijke online omgeving, zodat je dit ook op een later moment kunt invullen als je niet alles bij de hand hebt.
  4. Als de financiële toetsing is uitgevoerd hoor je of je in aanmerking komt voor ANWB Fiets Lease. Dat kan enkele dagen duren.
  5. Bij positieve uitkomst ontvang je je leaseovereenkomst, die je kunt ondertekenen en terugsturen.
  6. Als je leaseovereenkomst ondertekend is ontvangen door Volkswagen Pon Financial Services, dan neemt je fietswinkel contact met je op voor een afspraak om je fiets op te halen.
  7. Veel fietsplezier! Je kunt vanaf nu ook 24 uur, 7 dagen per week gebruik maken van de Wegenwacht Fiets Service.

Ja. Het verschil is dat je in de fietsenwinkel alle stad- en tour e-bikes van A-merken kunt leasen. Online hebben we een beperkter assortiment. De service die je kunt verwachten is hetzelfde: voor een vast bedrag per maand fiets jij zonder onverwacht (hoge) kosten op een nieuwe e-bike. Ook kan het zijn dat de prijzen anders zijn dan het online aanbod, fietswinkels mogen zelf hun prijzen vaststellen.

De hoogte van je maandbedrag kan de fietsenwinkel direct voor je berekenen.

Meer veelgestelde vragen over ANWB Fiets Lease

Vragen?

Bel 088 - 269 20 20
(ma-vr van 08.30 tot 18:00 uur)

Voorwaarden ANWB Fiets Lease

De voorwaarden voor het leasen van een fiets zijn erg belangrijk. Zo heb je bij andere aanbieders vaak een flink eigen risico bij diefstal en is het praktisch onmogelijk om onder een leasecontract uit te komen als je bijvoorbeeld je baan verliest. ANWB Fiets Lease is daarin anders.

Bekijk de voorwaarden (pdf)