Diefstal etalagebeeld Fietsen met twee sloten vast aan bewoonde wereld

Fietsdiefstal & Veiligheid

Hoe beveilig je je fiets optimaal tegen diefstal? En hoe fiets je zo veilig mogelijk in het verkeer? Alles daarover vind je op deze pagina.

Diefstal

Fietsdiefstal voorkomen

Fietsdiefstal voorkomen

Niets zo vervelend als een gestolen fiets. Wij geven tips om het fietsendieven zo lastig mogelijk te maken als ze jouw (elektrische) fiets op het oog hebben.

Meest gestolen fietsenmerken

Meest gestolen fietsenmerken

Fietsen zijn helaas altijd in trek bij dieven. Maar, waar wordt het meest gestolen? En welke fietsenmerken zijn het populairst? We hebben een aantal feitjes over de ANWB Fietsverzekering op een rij gezet.

(Elektrische) fiets gestolen: wat nu?

(Elektrische) fiets gestolen: wat nu?

Is je (elektrische) fiets gestolen? Wij leggen je uit wat je moet doen om hem zo snel mogelijk terug te krijgen.

ANWB Fietsverzekeringen

ANWB Fietsverzekeringen

De ANWB heeft verschillende fietsverzekeringen, speciaal voor jou op maat gemaakt. Zo heb je voor een scherpe prijs altijd een uitstekende dekking. 

Fietsslot

Fietsslot

Met een goed fietsslot maak je het fietsendieven lastig. Wij leggen je uit waar je op moet letten bij het kopen van een goedgekeurd fietsslot.

Belangenbehartiging

Belangenbehartiging

Wij vinden dat iedereen onbezorgd en met plezier moet kunnen fietsen. Daarom zetten wij ons in om fietsdiefstal te voorkomen. 

Veiligheid

Fietslampjes aan

Fietslampjes aan

Doe je ook mee?

‘Zet je licht aan!’ - Met deze tekst op het fietspad zetten veel meer fietsers hun licht aan. De ANWB deelt daarom weer sjablonen en spuitkrijt uit. Haal je tagpakket op in een ANWB-winkel.

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid

Veilig verkeer doe je samen. Wij zetten ons daarom op verschillende manieren in om het verkeer voor iederen veiliger te maken.

Wetten en regels e-bikes

Wetten en regels e-bikes

We hebben de belangrijkste wetten en regels over elektrische fietsen voor je op een rij gezet en houden je op de hoogte van veranderingen.