Welk fietsslot is het best?

Tip: gebruik twee sloten

Fietsenmaker Benn: ‘Als je je fiets niet goed op slot zet, kun je fietsen blijven kopen.’ Daar is geen speld tussen te krijgen. Gelukkig legt Benn ook uit welk fietsslot je moet kopen.


Verschillende fietssloten

Er zijn verschillende soorten fietssloten waarmee je je tweewieler vast kunt zetten.

 • Ringslot
  Een ringslot behoort vaak tot de standaarduitrusting van een fiets en zit dan vastgemaakt aan het achterframe. Hiermee kun je je fiets snel en gemakkelijk op slot zetten.
 • Kabelslot
  Een kabelslot is meestal een los slot, maar zit soms juist wel vast aan de fiets. Wanneer de kabel lang genoeg is, kun je je fiets vastzetten aan een paal of hek.
 • Kettingslot
  Een kettingslot is eigenlijk hetzelfde als een kabelslot. Alleen sluit je dit slot met een hangslot.
 • Beugelslot
  Een beugelslot is een massief stalen beugel gebogen in een u-vorm. Net als bij een kabel- en kettingslot kun je je fiets hiermee vastzetten aan een paal of iets anders.
 • Vouwslot
  Een vouwslot is net als een beugelslot geheel van staal. Met het grote verschil dat je een vouwslot, jawel, kunt opvouwen dankzij scharnieren tussen de stalen delen. Is ‘ie makkelijker mee te nemen.

Het is verstandig om twee fietssloten te gebruiken: een veiligheidsslot om je achterwiel én een slot waarmee je je fiets vastzet aan bijvoorbeeld een paal, hek, boom of brugleuning. Koop de fietssloten waarmee jij het beste overweg kunt.

Bekijk alle fietssloten in onze webwinkel

ART-goedgekeurd fietsslot

Wil je zeker weten dat je een goed fietsslot koopt? Koop dan een slot met ART-keurmerk Voor de meeste fietsverzekeraars is dit zelfs een vereiste. Heb je al een slot, dan kun je op goedopslot.nl checken of deze veilig genoeg is.

Fietsdiefstal voorkomen

Met alleen goede fietssloten ben je er niet. Er zijn meer tips om je fiets veilig te stallen.

Tips om fietsdiefstal te voorkomen

Speciaal voor jou geselecteerd