Waarde ANWB Kampeerkaart?

Vraag gesteld door Cees Jan op 23 september 2018

Recent hebben we in Italië Camping Arco bezocht. Bij de toegang staat met grote letters ANWB erkende camping!!. Als trotse bezitter van mijn ANWB kampeerkaart werd toch verplicht gesteld je ID af te geven. Hier heb ik tegen geprotesteerd omdat de ANWB kampeerkaart voldoende zou moeten zijn. Mijn vraag is dan ook welke waarde wij nog aan deze kaart moeten toekennen daar in Italië veelvuldig op campings wordt gevraagd je ID af te geven. Ten aanzien van camping Arco verzoek ik de ANWB in overleg te treden en conform de criteria van de Kampeerkaart te handelen.

Antwoord van Henny

ANWB Expert

Recent heeft u een camping in Italië bezocht en hoewel u een ANWB Kampeerkaart had,werd u toch verplicht gesteld om uw identiteitskaart af te geven. U vraagt zich af welke waarde nog kan worden toegekend aan de Kampeerkaart.

Helaas komt het vooral in Italië vaak voor dat er op campings naar de identiteitskaart wordt gevraagd en dat de Kampeerkaart niet voldoende is. In Italië bestaat de wettelijke verplichting om het paspoort in te nemen en wordt een kampeerkaart niet als vervanger gezien.

Uw opmerking over de camping zal ik doorgeven aan de betreffende afdeling.

Naast het vervangend legitimatiebewijs biedt de Kampeerkaart nog andere voordelen, zoals korting op campings,gratis WA-verzekering en een gratis ANWB Campinggids.

Meer informatie over de Kampeerkaart vindt u op onze website.