Mill. sticker

Vraag gesteld door Patrick 5 op 30 april 2018

Beste, Vandaag de mail ontvangen (30-4-2018) met uitvoerige uitleg t.a.v. het aanvragen van de mill. sticker voor Frankrijk. Ik ga naar de Provence/Drome met mijn camper uit 1998 (Fiat Ducato 2500 cc/85.00kw). Eerste registratie 23-2-1998. Op jullie site staat dat de mogelijkheid bestaat dat er rondom Nyon een tijdelijke mill. zone ingesteld kan worden. Jullie advies was dat het beste zou zijn om middels de uitleg deze sticker toch maar aan te vragen. Dit getracht te doen maar ik kom niet verder. Dit omdat ik geen gegevens heb omtrent de euro norm en de CO2 uitstoot. Jullie advies opgevolgd om contact op te nemen met de RDW. Deze hadden deze gegevens ook niet en konden mij ook niet verder helpen. Hoe kom ik achter deze gegevens. En wat is wijsheid in deze. Ik reis via de autoroute. Dus dat ik te maken zou krijgen met dit probleem lijkt mij zeldzaam. Maar volgens jullie is voorkomen beter dan genezen.In afwachting op jullie reactie verblijf ik met vriendelijke groet.Jos

Antwoord van Jos

ANWB Expert

U heeft een vraag over de milieusticker voor Frankrijk.

De emissie gegevens zijn van deze generatie Ducato is nagenog onmogelijk te achterhalen. De euro klasse is in ieder geval Euro-2 maar wat CO2 betreft wordt het alweer 'n heel stuk moeilijker. In die tijd waren daar eigenlijk geen registraties van. Wat mij betreft is 208 gr/km een redelijke indicatie die u bij de aanvraag zou kunnen invullen.

De vraag is inderdaad of u de sticker wel nodig heeft. Na twee dagen mogen alleen voertuigen met een groene, paarse, gele of oranje milieusticker rijden in het betreffende gebied. Uw camper komt voor sticker 5 (grijs) in aanmerking en wordt dan per definitie tóch geweerd.

De kans in veel groter uiteraard dat u niet tegen een tijdelijke milieuzone aanloopt. Wanneer dat wel het geval zou zijn zult u middels de kleur van de sticker tóch tijdelijk geweerd gaan worden. Wat dat betreft schiet u feitelijk niet veel op met het aanvragen van een sticker.