milieusticker verlplicht voor frankrijk

Vraag gesteld door milieusticker op 22 april 2018

hi is een milieusticker verplicht voor het reizen naar zuid frankrijk? en waar kan je die kopen?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat met de auto naar Zuid-Frankrijk en vraagt zich af of u een milieusticker (Crit'Air vignet) nodig heeft en waar u die dan kunt kopen.

Op onze website vindt u uitgebreide informatie over de milieuzones in Frankrijk.
In een groot aantal steden geldt een milieuzones waarvoor u een milieusticker nodig hebt om daar te mogen rijden, zoals in Parijs, Lille, Rennes, Toulouse, Straasburg Lyon, Annecy, Grenoble, Drôme (departement), Isère (departement).

Of u een milieusticker nodig heeft, hangt dus af van welke plaatsen u van plan bent te bezoeken.
Weet u dat van tevoren niet exact, dan is het aan te raden een milieusticker aan te vragen. De sticker kost € 4,41 inclusief verzending naar Nederland. De sticker is geldig in heel Frankrijk, maar de beperkingen die voor een sticker gelden, kunnen per stad verschillen.

  • Het Crit’Air-vignet is alleen online te bestellen via de officiële website certificat-air.gouv.fr. Bestellen per post is niet mogelijk. De sticker is niet verkrijgbaar bij of via de ANWB.
  • De sticker moet aan de binnenkant rechtsonder op de voorruit worden geplakt en gaat de hele levensduur van het voertuig mee; er hoeft dus niet elk jaar een nieuwe sticker worden gekocht.
  • Vraag de sticker tijdig aan, want de levertijd kan liggen tussen de 4 en 6 weken.