mag booking.com een appartement een week voor aankomst annuleren zonder iets vergelijkbaars aan te bieden.

Vraag gesteld door hwijnsma op 09 juni 2015

tijdens onze camperreis door de USA liet booking.com ons weten via mail dat het appartement dat wij al zes maanden voor de reis hadden geboekt voor laatste 4 dgn san Francisco,en ook was betaald niet meer beschikbaar was ,omdat ze de samen werking met de aanbieder hadden beeindigd.
Mag dat zo maar?? het enigste wat ze voor ons wilden doen was het geld terrugstorten,en wij moesten op het laatste moment wat nieuws boeken met veel minder keus en veel hogere prijzen. Wij zijn nog in dat appartement geweest en daar lieten ze ons weten dat bookings.com al meer dan twee maanden op de hoogte was van de situatie dat ze niet meer beschikbaar waren.
en wij hoorden dat pas een week voor de tijd tijdens onze reis.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of booking.com een appartement een week voor aankomst mag annuleren zonder iets vergelijkbaars aan te bieden.

Booking.com is een tussenpersoon, dit staat in de algemene voorwaarden van booking.com.

Dat betekent dat u rechtstreeks een contract afsluit met de logieverstrekker. In dit geval heeft u dus een overeenkomst met de verhuurder van het appartement in San Fransico. Het is de verantwoordeiljkheid van de verhuurder om zijn informatie op booking.com up to date te houden en de overeenkomst met u te annuleren als zij niet kunnen leveren. Ook al heeft de verhuurder de samenwerking met booking.com beëindigd, dan had de verhuurder nog steeds de verantwoordelijkheid dat zelf aan u te laten weten. 

Omdat de verhuurder niet kan leveren heeft u recht op restitutie van het huurbedrag. Of u daarnaast recht heeft op meer compensatie of een vergelijkbare aanbieding, hangt af van de algemene voorwaarden van de verhuurder. Ik raad aan de algemene voorwaarden daarop na te lezen. Daarnaast is op de overeenkomst is Amerikaans recht van toepassing tenzij in de voorwaarden anders is bepaald.

Tips voor het boeken van een reis via internet