Kan ik bij álle tolwegen doorrijden zonder kaartje te nemen als mijn creditcard/autonummer is geregistreerd?

Vraag gesteld door Ben2 op 14 mei 2017

Er zijn tolwegen in Portugal waar je alleen elektronisch kunt betalen. Een van de mogelijkheden is het registreren van creditcard en kenteken van auto. Als ik geregistreerd ben, dan vraag ik (me af) of ik bij de 'normale' tolwegen toch een kaartje moet pakken en aan het eind van de tolweg moet afrekenen of dat ik gewoon kan doorrijden en dat betaling dan via de creditcard loopt? In Portugal krijg ik tegenstrijdige informatie en de bekende websites wordt het me niet duidelijk. Graag uw visie.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of u overal in Portugal de verschuldigde tol elektronisch kunt betalen (registratie creditacard en kenteken voertuig).

De afgelopen periode heeft er een aantal wijzigingen plaats gevonden ter zake tol in Portugal. Om deze reden verwijs ik u voor de meest recente informatie over tol in Portugal naar onze website.



***

Reactie van Johan E:

Ik heb dezelfde vraag als Ben2. Ook op de website waarnaar Michiel Claesen verwijst wordt het niet duidelijk uitgelegd. Uit de info die ik links en rechts oppik (ben nu in Portugal) krijg ik de indruk dat de "easy toll" registratie met kenteken en credit card ALLEEN geldt voor de wegen met elektronische tolheffing en dat je voor de overige tolwegen alsnog een kaartje moet trekken. Maar ik zou het ook graag zeker willen weten.

Johan.



***

Reactie van Johan E:

Om mijn eigen vraag maar te beantwoorden: De EasyToll registratie is NIET geldig op de andere wegen. Daar moet je dus gewoon een kaartje trekken en betalen, of een "Via Verde" kastje aanschaffen.
Een Via Verde transponder is overigens wel geldig op de elektronische trajecten. Maar andersom dus niet.