annuleren van een geboekte campingplaats

Vraag gesteld door Jos54 op 27 juni 2018

Ik heb afgelopen week een hernia opgelopen en moest helaas annuleren. Ik kan nu geen autorijden omdat ik tegen de pijn pijnstillers slik en dus niet naar de camping kan rijden. Valt dit onder de annulerings verzekering ?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft onlangs een hernia opgelopen waardoor u niet met vakantie kunt. U wilt weten of dit onder de annuleringsverzekering valt.

Annuleringsverzekering
In principe biedt een annuleringsverzekering dekking bij ziekte.
Men kan een beroep doen op een annuleringsverzekering als je reis niet doorgaat of voortijdig moet worden afgebroken, bijvoorbeeld door ziekte of overlijden van naaste verwanten. Ook onvrijwillige werkloosheid en een op de klippen gelopen huwelijk zijn doorgaans grond voor annulering. Je krijgt de reissom dan geheel of gedeeltelijk retour.

Voorwaarden
De voorwaarden van de annuleringsverzekeringen verschillen vaak per verzekeraar. Bij ziekte zult u over het algemeen een medische indicatie van uw dokter moeten overleggen, waarin staat vermeld dat u niet op vakantie kunt. Ook moet zo spoedig mogelijk van de ziekte melding gedaan worden bij de verzekeraar.

Contact

Ik adviseer u om zo snel mogelijk contact op te nemen met uw verzekeraar om melding te doen van de ziekte. U kunt dan tevens navragen waar u precies recht op heeft. Bent u verzekerd bij de ANWB, dan vindt u hier de contactgegevens.

Rest mij u veel beterschap en een spoedig herstel toe te wensen.