millieusticker en dieselauto

Vraag gesteld door Huub1956 op 18 juni 2018

Ben gehandicapt en in het bezit van een gehandicapte parkeerkaart.
Heb je dan ook een millieusticker nodig in het buitenland? Onze auto volkswagen cady maxi met dieselmotor is van 17-07-2009 heb je hier ook in het buitenland als gehandicapte beperkngen mee?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

De regels voor gehandicapten verschillen weer per land. U geeft niet aan naar welk land u op vakantie gaat? Voor bijvoorbeeld Frankrijk gelden de volgende regels:
FRANKRIJK:
De beperkingen in de milieuzones gelden niet voor voertuigen van gehandicapten in bezit van een Europese gehandicaptenparkeerkaart.
Het voertuig moet wél voorzien zijn van de juiste milieusticker. Indien er geen sticker uitgegeven wordt, bijvoorbeeld omdat het voertuig van vóór 1997 is, zal het voertuig toch toegelaten worden in een milieuzone.
De gehandicaptenparkeerkaart moet goed zichtbaar achter de voorruit liggen.
Indien iemand anders gebruikmaakt van het voertuig in afwezigheid van de bezitter van de gehandicaptenparkeerkaart, gelden de eventuele beperkingen wel.

Voor een overzicht van alle milieumaatregelen per land kijkt u op deze pagina. Indien bij ons bekend hebben wij daar ook de regels voor gehandicapten / voertuigen aangegeven.

 


***

 

 

Voor Duitsland geldt:
Voertuigen waarin duidelijk zichtbaar een geldige Europese gehandicaptenparkeerkaart achter de voorruit is geplaatst, zijn vrijgesteld. Ze hebben geen milieusticker nodig. Zie ook deze pagina.
In de Oostenrijkse steden zijn nog geen milieubeperkende maatregelen getroffen die voor buitenlandse toeristen van belang zijn om te weten. Check nog even vlak voor vertrek deze pagina.