Croatië: kan ik met Caravan via weg 23 van A1 naar A7 (Senj) rijden

Vraag gesteld door Koning56 op 18 januari 2018

We willen deze zomer via Bled naar Plitvice. Daarna via de kust naar Istriè (Pula). Is het met de caravan ( we hebben een kleine caravan Homecar 370) om met onze auto een Hyunday I-30, 1.6 ltr Benzine, mogelijk om veilig via weg 23 van A1 naar A7 (Senj) te rijden?
Halverwege deze route op de wegnr 23 zijn heel veel S en U bochten. Stijgingspercentage 9% lees ik op routekaart ANWB.

Heeft iemand deze weg al eens gereden met caravan? Of mag het helemaal niet?

Of kan ik beter de A1 helemaal af rijden naar het noorden en ah eind links afslaan de A6 op rihting Rijeka ( wel om,maar wellicht beter te rijden...)

Ik hoor graag.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

De 23 mag gereden worden met een caravan of aanhanger, dus dat is sowieso geen probleem. Het stuk van Zuta Lokva naar Senj is ruim 20 km lang en je moet op een 40 minuten rijtijd rekenen door de vele steile bochten en de vrij steile helling (in deze richting naar beneden).
Op kampeerfora kom je ervaringen tegen van mensen die de weg gereden hebben met een caravan of boot achter de auto: meestal melden ze dat dat probleemloos gaat, maar dat kan ook bravoure zijn.
Als je als chauffeur niet al te zeker bent van je stuurcapaciteiten in de bergen met een caravan achter je auto, is het daarom inderdaad het overwegen waard om de omweg over de A1 en de A6 te nemen.