Annuleren camping wegens ontslag

Vraag gesteld door Christa van den Born-Hoff op 17 juni 2018

Wegens ontslag van een van ons heb ik geprobeerd de 2 reeds gereserveerde campings te annuleren. Het zijn beide campings van de Sunelia groep. De ene camping deed niet moeilijk en stortte de aanbetaling minus 30 non refundable administratie retour. Nu de tweede. Ik heb gemaild en men vroeg om een aangetekende brief waarin de reden vermeld staat. Dit heb ik gedaan (11,95) en nu krijg ik als reactie:

We have received your letter.
However, a declaration of your part saying you lost your job is not a valid proof (it is no summoning of your employer).
It does not fit our cancelation reasons.
We propose to you to set again the pitch on sale.
If we do sell it again, at this period, we will refund you. If not, we won't refund the 164€ given.
Take into account that we are not full yet at this period of time, so it's not sure. But we try.

Waar heb ik recht op?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een tweetal campings geboekt. u wilt deze annuleren. Een van de campings geeft aan dat de door u aangegeven situatie geen reden is om te annuleren.

U heeft een camping gereserveerd. U heeft daarmee een overeenkomst gesloten. Hieruit volgen over een weer verplichtingen. Als u besluit om de overeenkomst te annuleren dan heeft u niet automatisch recht op teruggave van de huursom. Vaak geven de voorwaarden hier wel ruimte voor. Deze voorwaarden zijn dan ook van belang. Vaak wordt hierin aangegeven welk deel voor uw rekening komt bij annulering. De reden voor annuleren is hiervoor niet van belang.

Wellicht heeft u een annuleringsverzekering. Deze verzekering vergoedt de kosten als u door een onvoorziene dringende reden niet op vakantie kunt of deze moet afbreken. Bij een annuleringsverzekering is het wel van belang wat de reden is waarom u annuleert. Alleen in de voorwaarden opgenomen redenen geven recht op vergoeding. Ontslag is vaak wel een geldige reden om een beroep te kunnen doen op uw annuleringsverzekering. In dat geval is het mogelijk om het bedrag dat u aan de camping dient te betalen vergoed te krijgen via uw annuleringsverzekering.

Heeft u geen annuleringsverzekering, dan zijn eventuele kosten voor eigen rekening.

Meer informatie over het annuleren van een reis vindt u op onze website.