Reis Indonesië

Vraag gesteld door Aartkoole op 17 augustus 2018

Reis naar Indonesië, 12-9-2018, Lombok en Gili eilanden. Is negatief reisadvies bz.
Stipreizen zegt dat er geen negatief, reisadvies is en willen niet meewerken om de reis om te boeken of anuleren. Heb diverse keren gebeld, mails en aangetekende brief zonder resultaat. Kan toch geen reizigers naar een rampgebied sturen.is al erg genoeg voor die mensen daar. En wij voelen ons daar niet veilig. Wat kunnen we doen om Stipreizen onze reis re anuleren. Het is een pakketreis en die mogen ze toch niet wijzigen,ze zeggen dat ze de route aanpassen. 7 dagen varen we met een Clipper naar Lombok en Gili eilanden.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U maakt een reis naar Indonesië, naar Lombok en Gili-eilanden. Vanwege de aardbeving op Lombok wilt u de reis annuleren. Stipreizen weigert kosteloos te annuleren of de reis te wijzigen. Zij zeggen de route aan te passen.

Het is mij niet duidelijk of u alleen naar Lombok en de Gili-eilanden gaat of dat u een cruise maakt, die onder meer Lombok en de Gili-eilanden aandoet.

Voor die delen van Lombok en de Gili-eilanden die door de aardbeving zijn getroffen is een calamiteit vastgesteld door het Calamiteitenfonds. Dit betekent dat, wanneer een reis door de calamiteit niet kan plaatsvinden of daardoor moet worden afgebroken, de reis kosteloos kan worden geannuleerd. Als uw reis alleen naar Lombok en de Gili-eilanden gaat, dan zou u kosteloos moeten kunnen annuleren.

Wanneer echter de reis met enige aanpassing toch kan worden uitgevoerd, valt dit niet onder de dekking. Als u een cruise maakt en daarbij, naast andere eilanden, ook Lombok en de Gili-eilanden aandoet, kan Stipreizen door de route aan te passen toch de reis uitvoeren. U kunt in dat geval de reis niet kosteloos annuleren.

U zou Stipreizen kunnen vragen of u de reis kunt omboeken naar een andere reis of de reis omboeken naar een andere datum. Mogelijk zijn daar enige kosten aan verbonden.

Meer informatie vind u op onze website.