niet betaalde parkeerboete Sicilie - hoe kan ik dit betalen?

Vraag gesteld door Alida J op 09 november 2015

In juli zijn we op vakantie geweest in Sicilië en hebben bij Sicily by Car een auto gehuurd. Aan het einde van de vakantie kregen wij een parkeerboete van €10;-- in een dorpje langs de kust (Letojanni). Wij dachten dat te kunnen betalen bij de verhuurder bij het afrekenen. Dit bleek niet te kunnen en in de "stress" van het vertrek hebben we dit maar even zo gelaten. We krijgen nu van de verhuurder een naheffing wgs adm. kosten en een begeleidende brief dat het betaald moet worden en hoe dat moet. Uit deze brief in het Italiaans kan ik geen IBAN nr. of betaalwijze ontdekken. De originele parkeerbon heb ik nog maar daar staan ook geen gegevens op mbt betaalwijze. Het verhuur bedrijf reageert niet op mails, en telefonisch kom ik in een circuit van verwijzingen naar websites terecht.
Kunt u mij adviseren hoe dit op te lossen? Ik heb alle doc. in een scan beschikbaar om u toe te sturen.
Alvast dank voor uw advies.
mvg
Lya Jeulink

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

 

Via de autoverhuurder in Italië heeft u een parkeerboete ontvangen. De autoverhuurder heeft administratiekosten hierover in rekening gebracht en afgeschreven van de creditcard. Naast de vraag of deze bdoorberekende kosten terecht zijn, vraagt u hoe u de boete zelf kunt betalen.

Administratiekosten verhuurder
Autoverhuurders hebben doorbelasting van de administratiekosten met betrekking tot verkeersboetes in hun algemene voorwaarden opgenomen. De gemiddelde kosten bedragen hiervoor circa € 50.

IBAN & BIC
Nu op het procesverbaal/boete uit Italië geen IBAN bevat, raad ik u aan middels onze modelbrief 'Verzoek IBAN en BIC (Engels) op te vragen bij de desbetreffende instantie (links bovenaan de brief).

Voor meer iformatie over boetes uit het buitenland en voor onze modelbrieven "Verzoek om IBAN en BIC', verwijs ik u graag naar onze webpagina: 'Boete uit het buitenland'.