Kan ik wegens wanprestatie mijn kampeergeld terugvragen bij (Nederlandse) Camping Officiel in Arlon, België?

Vraag gesteld door koninghd op 04 juli 2016

1. Door verkeerde (strikte) aanwijzingen van een medewerker konden wij van de 100 m2 plaatsruimte minder dan 60 m2 gebruiken, absoluut onvoldoende om een luifel uit te zetten.
2. De plaats was uitsluitend via het territorium van andere kampeerders te bereiken.
3. Een vriendelijk verzoek voor iets meer ruimte achter mijn caravan (daar stond op dat moment nog geen caravan), werd beantwoord met letterlijk: “Op deze camping zijn alleen plaatsen van 100 m2 en als dat niet genoeg is dan ga je nu weg. Je geld kan je bij de receptie terugvragen. Wij willen alleen tevreden gasten.”

Een uitgebreide e-mail aan Camping Officiel is inmiddels verstuurd.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U doet uw beklag over een camping in België. U vraagt zich af of u een gedeelte van het stageld/campinggeld kan terugvorderen.

Vraag is wat overeen is gekomen bij de boeking en wat u uiteindelijk is geboden op de camping. Indien u minder is geboden dan voorgespiegeld, dan komt u in aanmerking voor restitutie voor gedeelte stageld/campinggeld.

Indien uw klachtmail geen soelaas biedt, raad ik u aan uw klacht voor te leggen aan uw rechtsbijstandverzekering of aan het Europees Consumenten Centrum (ECC; voor grensoverschrijdende geschillen).