Boete uit Zwitserland waarbij de bestuurders nog onbekend is.

Vraag gesteld door Hblom op 25 augustus 2018

Wij hebben 3 boetes gekregen vanuit Zwitserland die op allen 1 dag gemaakt zijn. Bij alle 3 de boetes is de bestuurder onbekend en hiervoor moeten wij een formulier invullen en de bestuurder bekend maken.

Ook staat er op alle 3 de brieven geen geldsom en er is geen foto toegevoegd van het betreffende moment. Ik kan mij namelijk niet voorstellen dat ik die snelheid heb gereden op de betreffende plek.
Ook is een van deze bestuurders een rijder zonder rijbewijs (te zware motor), kan deze dan nog boven op de huidige boete nog een extra brief ontvangen met daarin een nieuwe boete voor het rijden zonder rijbewijs?

Is het überhaupt wel slim om deze te boetes betalen en of deze brieven te beantwoorden, ja of nee?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een aantal boetes ontvangen uit Zwitserland. De bestuurder en de hoogte van de boetes worden niet genoemd.

De boetes worden in Zwitserland uitgeschreven aan de bestuurder en niet, zoals in Nederland, aan de eigenaar van de auto/motor. U zult dus eerst de gegevens van de bestuurder moeten doorgeven. Vervolgens zal deze worden aangeschreven.

Als het zwaardere overtredingen betreffen kan het ok zo zijn dat er een onderzoek wordt uitgevoerd. De kosten hiervoor kunnen in rekening worden gebracht. Mocht daaruit blijken dat er is gereden met een verkeerde categorie rijbewijs dan zou ook hiervoor een boete kunnen volgen.

Informatie over boetes uit Zwitserland vindt u op onze website.