welk type vignet voor een camper in Slovenië

Vraag gesteld door opelcamper op 21 augustus 2018

vraag is eerder gesteld, antwoord van expert, op jullie site staat uitdrukkelijk: 2a ook voor campers (ongeacht de hoogte bij de vooras) met een maximaal toegestaan gewicht van 3500 kg inclusief caravan of aanhangwagen.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U vraag welk vignet u voor een camper nodig heeft in Slovenië.

U moet categorie 2a hebben als camper een hoogte heeft van maximaal 1.30 m, gemeten boven de eerste as, en een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 kg heeft met of zonder aanhangwagen.

Categorie 2b is voor campers en andere tweesporige motorvoertuigen met een voertuighoogte boven de eerste as van 1.30 m of meer en een maximaal toelaatbaar totaalgewicht van 3.500 kg met of zonder aanhangwagenaanhangwagen.

De voertuighoogte boven de eerste as is de afstand tussen de ondergrond en het hoogste punt van het voertuig op het niveau, dat in een rechte hoek ten opzichte van de ondergrond staat en door de as van de voorwielen verloopt.

Dus afhankelijk van de hoogte van uw camper moet u categorie 2a of 2b hebben; uw camper mag niet zwaarder zijn dan 3.500 kg.

Op onze landeninformatie kunt u meer lezen over tol in Slovenië.

 


***

 

 

 

Reactie van opelcamper:

 

 

is mij nog steeds niet duidelijk, in de 3e alinea schrijft u "categorie 2b is voor campers.....etc." Op jullie website staat uitdrukkelijk!!!! "2a ook voor campers (ongeacht de hoogte bij de vooras) met een maximaal toegestaan gewicht van 3500 kg inclusief caravan of aanhangwagen." Naar mijn idee is cat 2b NIET voor campers onder de 3500 kg.

 


***

 

 

 

Reactie van Lisette Schreuder:

 

 

Ik ben nogmaals nagegaan welk vignet u voor een camper in Slovenië nodig hebt. De informatie die ik heb gevonden, is helaas niet eenduidig.

Ik zal het laten uitzoeken en zal er dan op terugkomen.