Wel bevestigd, nog geen rekening: kan dit nog kosteloos geannuleerd worden?

Vraag gesteld door Honey op 20 december 2016

Wij hebben met 4 personen een individuele rondreis laten organiseren bij een reisadviseur, ‘in samenwerking met’ reisorganisatie A en dan weer 'ondergebracht bij' reisorganisatie B. Zowel organisatie A als B zitten bij de ANVR en SGR. Nu is het volgende aan de hand: Om een volgens de annuleringsvoorwaarden NIET geldige reden overwegen we de reis te annuleren. Daarvoor is het belangrijk te weten of dat nog kosteloos zou kunnen. We zitten nog ver voor de 56 dagen voor vertrekdatum (eind april 2017). We hebben nog geen enkele betaling gedaan of factuur ontvangen. Wel een offerte, die we per email bevestigd hebben (september 2016). Er zijn ook al voor ons boekingen gedaan voor zowel vluchten als hotels, zij het nog niet voor alle onderdelen van de reis. Het gaat om, ook als we 15% van de reissom moeten betalen, om ontzettend veel geld. Kunt u ons schetsen in hoeverre we hier aan vast zitten?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft medio september 2016 een pakketreis (individuele rondreis) geboekt bij een reisorganisator (ANVR/SGR) met vertrek eind april 2017. U wenst de reisovereenkomst te annuleren. U vraagt zich af welke kosten u verschuldigd bent.

Op grond van art 12 ANVR voorwaarden bent u naast de eventueel verschuldigde reserveringskosten de aanbetaling verschuldigd (annulering tot de 42ste kalenderdag (exclusief ) vóór de vertrekdag).