Britse ponden bestellen vooraf?

Vraag gesteld door jjdenboer op 24 juni 2017

Binnenkort gaan wij op vakantie naar Engeland. Adviseert u ons om vooraf Britse ponden te bestellen of is dat niet nodig? We gaan over met de boot vanaf Duinkerken. Of zijn er andere mogelijkheden, op de boot, of gelijk in Dover om te pinnen?

Antwoord van Marika

ANWB Expert


U wilt graag weten of u voor uw bezoek aan Engeland uw Britse ponden vooraf moet bestellen?

Wij hebben de volgende informatie voor u over dit onderwerp (https://www.anwb.nl/vakantie/groot-brittannie/informatie/geld#wisselen)

Geldautomaten Geld wisselen
  • Banken, postkantoren en wisselkantoren wisselen geld. Hotels wisselen doorgaans tegen een ongunstiger koers dan banken.
  • Actuele informatie over bankbiljetten is te vinden op bankofengland.co.uk/banknotes.
Bijzonderheden
  • Naast het Britse pond zijn in Schotland ook Schotse ponden en in Noord-Ierland ook Noord-Ierse ponden in omloop. De waarde is gelijk aan die van het Britse pond, maar buiten Schotland en Noord-Ierland worden ze meestal niet geaccepteerd. Ook Man, Jersey, Guernsey, Gibraltar, Sint-Helena en de Falklands brengen eigen pondbiljetten uit, die daarbuiten vrijwel nergens worden geaccepteerd. Wissel overgebleven biljetten voor vertrek ter plaatse om voor Britse ponden.


***

Reactie van JvKnegsel:

Vooraf ponden bestellen is alleen maar tijdverspilling en kosten maken. Geldautomaten zijn er net zo dicht gezaaid als in Nederland en vrijwel overal kun je met de Nederlandse pinpas gewoon betalen.

Voor de rest: zie het verhaal hierboven. Al zul je pondbiljetten van de Falklandeilanden (nog geen 3000 inwoners en helemaal bij de zuidpunt van Zuid-Amerika) niet zo gauw tegenkomen in Engeland.