Visum nodig?

Vraag gesteld door Jan de Ridder op 10 oktober 2018

Mijn vrouw gaat naar Australie. Van daaruit gaat zij een cruise maken met een Amerikaanse Rederij. Heeft zij voor de boot ook nog een Amerikaans visum nodig ?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

Uw echtgenote gaat vanaf Australië een cruise maken met een Amerikaans rederij. U wilt weten of zij een Amerikaans visum nodig heeft.

Als met een cruiseschip in een bepaald land wordt aangemeerd, moet men het paspoort en visum (indien voor dat land vereist) laten zien. Als er excursies door de cruisemaatschappij zijn geregeld, kan het zijn dat de maatschappij een groepsvisum aanvraagt.

Als er niet wordt aangemeerd op Amerikaans grondgebied, lijkt het mij niet dat er een Amerikaans visum nodig is. Maar ik raad u aan dit na te vragen bij de cruisemaatschappij. Dit geldt ook voor de overige visa die verder nodig zijn als er aan land wordt gegaan.

Ook dient u er rekening mee te houden dat het paspoort vaak minimaal een aantal maanden (vaak zes maanden) na vertrekdatum geldig moet zijn.

Op onze website vindt u per land informatie over de eisen voor visum en paspoort (onder het kopje ‘reisdocumenten’) . Het is verstandig om voor de eventuele recente wijzigingen in de eisen de betreffende ambassades te raadplegen.