Visum Cuba via VisumCentrale

Vraag gesteld door luna op 14 maart 2016

Voor onze reis naar Cuba hebben wij gebruik gemaakt van service van de VisumCentrale. Omdat de VisumCentrale samenwerkt met de ANWB hebben wij voor dit bedrijf gekozen.
Uiteindelijk hebben wij voor 2 visa 116 euro betaald. Een niet mis bedrag.
Toen we in het vliegtuig naar Cuba zaten bleek dat het niet nodig was geweest dit visum te regelen. Iedereen kreeg (gratis) het zelfde papiertje aangeboden in het vliegtuig waar wij 116 euro voor betaald hadden.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Naar aanleiding van uw klacht over een gratis in het vliegtuig te verkrijgen visum voor Cuba kunnen wij u na contact met het Cubaanse consulaat te Rotterdam het volgende meedelen:

Iedere Nederlandse reiziger die naar Cuba gaat heeft een visum/toeristenkaart nodig.

Indien u geheel zelf uw reis regelt geldt dat u het visum bij het Cubaanse consulaat aan moet vragen. Dit kan tevens via bemiddeling van visumaanbieders zoals de ANWB-Visumcentrale e.a., u betaalt dan een meerprijs maar hoeft niet zelf naar het consulaat in Rotterdam.

Er zijn echter een aantal reisorganisaties die het visum/toeristenkaart in hun pakket meenemen. Informatie kunt u hierover vinden bij o.a. Neckermann reizen, Cuba travel netwerk of bij de vliegmaatschappij TUI.nl (voorheen Arkefly). Als u een vakantievlucht bij deze maatschappijen boekt en eventueel aanvult met enkele dagen hotel is het visum/toeristenkaart bij de prijs inbegrepen.

De verwarring over een ‘gratis' visum is hierdoor waarschijnlijk ontstaan?

Mocht u een vakantievlucht geboekt hebben bij een organisatie die de vliegtickets of hotelvoorziening voor u regelde en tevens (de kosten van) het visum in zijn aanbod had, dan bent u waarschijnlijk hier te laat van op de hoogte gebracht, echter zult u zich dan met uw klacht tot hen moeten wenden.