Minimale zomerprijs

Vraag gesteld door fam op pad op 01 juli 2018

Nota ontvangen van de geboekte camping. Staat er een post bij met omschrijving "Verschil met minimale zomerprijs E400.-" kan dit zomaar zonder bekendmaking berekend worden?
Nog nooit eerder van gehoord. Het betreft een ANWB camping in Oostenrijk.

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een vraag over de rekening die u van uw camping heeft ontvangen.

De post die u noemt kan ik niet plaatsen. Kennelijk is er een mininmale zomerprijs en heeft u een hoger tarief. Dat kan bijvoorbeeld te maken hebben met de periode waarin u heeft geboekt.

De vraag is vooral of de prijs die u nu betaalt de prijs is die was afgesproken toen u reserveerde. Als de prijs tussentijds is gewijzigd, dan is het raadzaam om de voorwaarden van de camping hierop na te kijken.***

Reactie van Kurzweil:

Camping Brunner aan de Ossiachersee hanteerd een mindestens betrag. Eenige jaren terug boekten wij voor twee weken, voor twee personen, een bedrag van 26 euro per dag. Prijs volgens de prijslijst. Echter stond op die zelfde lijst, mindestens betrag 40 euro. Dat is dus 14 euro per dag meer. Bij aankomst wilden wij er van af en andere camping nemen. Zij stelden dat we het bedrag moesten betalen en dreigden met juridische stappen. Dit terwijl de camping geheel vol was en er meerdere gasten moesten worden afgewezen. Wij hebben de 14 euro per dag bijbetaald, maar gaan nooit meer naar camping Brunner.