Indien ik een campingreis boek, wat houdt dan de vakantie voorbereidings check dan in?

Vraag gesteld door Peter Klumpers op 17 oktober 2016

Willen 19-daagse campingrondreis Toscane boeken.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U overweegt een campingreis te boeken. Inbegrepen is onder meer de Vakantie Voorbereidingscheck.

Vakantie Voorbereidingscheck
Hieronder valt onder meer praktische informatie over wat u verplicht moet hebben in uw auto (hesjes, brandblusser reservebril etc), bagage paklijst etc etc***

Reactie van David Sjoer:

Ter aanvulling op bovenstaand antwoord bericht ik u nog als volgt:

Wanneer u op reis gaat, is een goede voorbereiding essentieel. Het zou immers vervelend zijn als u tijdens uw reis wordt geconfronteerd met mankementen, die makkelijk van te voren opgelost hadden kunnen worden.

Speciaal voor deelnemers aan onze reizen, is er daarom de gratis Vakantievoorbereidingscheck. Op verschillende momenten en op verschillende locaties in het land worden deze checks uitgevoerd door onze enthousiaste technische reisbegeleiders.

Zij checken bijvoorbeeld uw verlichting, remmen, gasaansluiting, banden, trekhaak, aandrijfriemen, dissel, etc. Daarnaast geven zij tips over het beladen van uw caravan of camper.

De Vakantievoorbereidingscheck van Kampeerreizen van ANWB is niet bedoeld als vervanging of uitstel van het reguliere onderhoud van uw auto/caravan/camper. U bent en blijft zelf verantwoordelijk voor de conditie van uw auto/caravan/camper.

Desalniettemin bewijst de Vakantievoorbereidingscheck opnieuw dat de technische reisbegeleiding een zeer waardevol, en niet te kopiëren onderdeel is van Kampeerreizen van ANWB.