Een goedkope reis boeken via Sun-city is dat te vertrouwen?

Vraag gesteld door Mazdaaf op 19 juli 2016

Ik heb een e-mail ontvangen met een heel goedkoop aanbod voor een vakantiereis via Sun-City.nu. Om mijn reis te boeken dien ik direct te betalen voor een vakantievoucher. Bent u bekend met deze organisatie en is dit te vertrouwen?

Antwoord van David

ANWB Expert

U vraagt of u een reis kunt boeken bij Sun-City en of dit een betrouwbare reisorganisatie is.

Ik raad u ten zeerste af een reis te boeken via Sun-City.nu. Als u op de website kijkt, ziet u dat het in eerste instantie onduidelijk is door wie de reizen worden aangeboden. Als u op een link klikt, komt u opeens bij een andere website uit (Expresstours). Deze zou weer gevestigd zijn op Malta.

Als u twijfels heeft bij een bepaald aanbod op internet, dan kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van de checklist online vakantiehuis boeken van de Fraudehelpdesk.

***

Reactie van Joop79:

Ze zijn nu ook telefonisch klanten aan het werven. Omdat ik ooit heb meegedaan aan een enquête over vrije tijd en vakantie.
Ik doe daar nooit aan mee. Het was lang geleden dus het kon zeker zijn dat ik me dat niet meer kon herinneren zei de mevrouw....
In ieder geval wilde ze de reis en het hotel voor me betalen als tegenprestatie. Ik hoefde alleen 80 euro te betalen. Supervriendelijk natuurlijk.
Ik heb direct het gesprek beëindigd. Als het te goed om waar te zijn lijkt, is het waarschijnlijk ook zo. Een bedrijf dat zijn diensten gratis aanbiedt, gaat niet lang mee.

Hun site kreeg ik niet eens gevonden, ware het niet voor deze vraag. De site doet me in ieder geval alle alarmbellen rinkelen.