2 maart is vanwege sneeuw onze vlucht met RyanAir van Eindhoven naar Dublin geannuleerd.

Vraag gesteld door Jacopaq op 27 maart 2018

Door het annuleren van onze vlucht vanwege sneeuw konden wij met een groep van 6 personen niet weg. Omboeken naar een vlucht een dag laten ging niet (zat al vol). Om die reden konden wij niet naar Dublin en dus ook niet ons appartement benutten. Alles bij elkaar hebben we ongeveer 1600 euro uitgegeven en het lijkt er op dat we dat geld kwijt zijn.
Ik heb de vlucht voor zes personen geboekt bij Ryanair en iemand anders uit de groep het appartement. Is er iets dat we kunnen doen om iets van het geld terug te krijgen?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u iets kunt doen om uw geld terug te krijgen na annulering van uw vlucht door Ryanair.

Omdat de vlucht is geannuleerd vanwege sneeuwval kan Ryanair succesvol een beroep doen op overmacht. Zij zijn niet verplicht om u een compensatie te betalen. Wel hebt u recht op terugbetaling van uw ticket of een andere vlucht. Ryanair is vanwege overmacht ook niet gehouden uw schade met betrekking tot het appartement te vergoeden.

Indien u een doorlopende annuleringsverzekering of losse annuleringsverzekering voor deze reis hebt afgesloten, dan kunt u wellicht daarop een beroep doen. Neem hiervoor contact op met uw verzekeraar.

Meer informatie over annulering van een vlucht vindt u op onze website.