Tol Viabox Polen

Vraag gesteld door Slovenie op 02 juli 2018

Inmiddels heeft Viatoll weer gereageerd: in reactie op uw e-mail van 27 juni 2018, met betrekking tot het viaTOLL-systeem, willen we u erop wijzen dat als u een contract als bedrijf wilt ondertekenen, u de documenten en informatie van het bedrijf (zoals: bedrijfsadres, wettelijk status, etc.); maar als u een contract als particulier wilt ondertekenen, zijn de benodigde documenten en informatie:
. naam en voornaam, contactgegevens (adres, nationaliteit, e-mailadres, telefoonnummer, enz.);
. ID-kaart of paspoort;
. ID van de voertuigregistratie of kopie van het kentekenbewijs van het voertuig;
. een kopie van een document dat de EURO-emissieklasse certificeert (veelgebruikte klassen van certificaten voor emissies zijn aanvaardbaar);
. informatie over de gewenste betaalwijze;
. adres voor correspondentie en informatie over een voorkeurscommunicatiekanaal (mobiel telefoonnummer voor het ontvangen van tekstberichten en oproepen, vast nummer, e-mailadres, fax).

Maar onze vraag is wat moeten wij in ons geval, bijtelling auto van de zaak waar we ook privé in rijden?

En wat en hoe m.b.t. de Viabox, wanneer we rijden met de caravan op wegen buiten de snelweg?

Ik zie bij mijn vorige berichten staan dat er reacties zijn, maar ik kan ze niet lezen en ben ingelogd.

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

Ik heb even overlegd met onze jursiten hier. Blijkens uw verhaal hierboven biedt Viabox u de keuze hoe u de gegevens invult. Aangezien u de auto zowel prive als voor de zaak gebruikt, is de keuze aan u. Of e.e.a. financiele gevolgen hebben voor uw bijtelling is bij ons niet bekend, dit zou u wellicht bij de Belastingdienst kunnen navragen.