Reis naar Tunesië annuleren

Vraag gesteld door PvanDijk op 03 juli 2015

Ik heb een pakketreis geboekt naar Tunesië waar terreuraanslagen zijn geweest. Ik zou 20 juli vertrekken maar nu wil ik daar liever niet naar toe. Kan ik kosteloos annuleren?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u kosteloos uw reis op 20 juli naar Tunesië kunt annuleren. Als uw reisorganisatie is aangesloten bij het Calamiteitenfonds en er een calamiteit is vastgesteld dan kunt u uw reis kosteloos annuleren. U krijgt dan eventuele reeds betaalde kosten terug. Uiteraard kan met de reisorganisatie worden overlegd welke andere mogelijkheden er zijn. Maar het staat u ook vrij om een nieuwe reis te boeken bij een andere organisatie.

Als de reisorganisator niet bij het Calamiteitenfonds is aangesloten kunt u ook annuleren maar de kosten hiervan zijn alleen met succes terug te vorderen als u kunt bewijzen dat u opzegt wegens een niet aan u toe te rekenen omstandigheid. Gekeken wordt dan naar de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en of er een calamiteit is vastgesteld door het Calamiteitenfonds. In uw geval lijkt mij dit geen probleem aangezien er een negatief reisadvies is afgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken en een calamiteit is vastgesteld door het Calamiteitenfonds.        

Voor georganiseerde reizen die na 1 augustus geboekt staan, zullen de mogelijkheden afhangen van de ontwikkelingen in Tunesië. De ANWB raadt aan om de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken en de website van het Calamiteitenfonds nauwkeurig te volgen.

Meer informatie kunt u terug lezen op onze pagina’s “Reisadvies Tunesië aangescherpt” en “Calamiteiten voor- of tijdens een georganiseerde reis”.