Reis naar Bali annuleren

Vraag gesteld door Devoi op 09 augustus 2018

Reis naar Bali geboekt 16/8-30/8 2 personen. Vliegmaatschappij emerites, touroperator Thomas cook. Hotel is intact maar we voelen ons niet meer veilig. Willen annuleren. Annuleringsverzekering betaalt niets, emerites wil vluchten wel annuleren maar Thomas cook zegt dat zij daar niet aan meewerken en bij hun is het geboekt. Ze willen wel tegemoet komen en een bedrag van de hotelkosten crediteren, we hebben geboekt bij een Duits reisbureau Hebben wij ergens recht op.

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U hebt een reis naar Bali geboekt. U wilt dit annuleren, maar de annuleringsverzekering keert niet uit. De reisorganisator, Thomas Cook, wil alleen de een bedrag van de hotelkosten crediteren, de luchtvaartmaatschappij wil de vlucht wel annuleren. U wilt weten waar u recht op hebt.

Helaas kunt u niet kosteloos annuleren. Een onveilig gevoel is geen geldige reden om een reis te annuleren.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Bali geen negatief reisadvies afgegeven. Ook is er geen calamiteit voor Bali vastgesteld door het Calamiteitenfonds.

Voor Bali is geen negatief reisadvies afgegeven. Ook is het geen calamiteit, waardoor u geen beroep kunt doen op het Calamiteitenfonds.

Als het inderdaad zo is dat de luchtvaartmaatschappij uw vluchten tegen terugbetaling van de ticketprijs wil annuleren en de reisorganisator een bedrag aan hotelkosten wil crediteren, krijgt u in ieder geval een deel van de reissom terug.

U hebt de reis naar Bali geboekt bij een Duits reisbureau. Misschien kunnen zij u nog verdere informatie geven over de mogelijkheden die de Duitse wet biedt, indien deze op uw boeking van toepassing is.

Meer informatie over het annuleren van een reis staat op onze website.