Reis Myanmr en Thailand. Hoe zit het met Visa.

Vraag gesteld door Herman49 op 30 november 2016

Ik wil een ticket van twee maanden kopen Amsterdam - Bangkok. Na 1 week over land naar Myanmar waar ik 4 weken verblijf. Terug per vliegtuig naar Bangkok en dan nog 3 weken ik Thailand. Hoef ik bij aankomst in Bangkok geen bewijs te hebben dat ik na een week het land verlaat. In principe mag ik maar een maand in Thailand verblijven.

Antwoord van David

ANWB Expert

U heeft een vraag over benodigde visa voor Myanmar en Thailand.

Voor een tussenstop (transit) in een ander land op weg naar Myanmar: informeer bij het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade of er voor dat land een transitvisum nodig is.

De informatie over verkrijgbaarheid van het visum en de geldigheid van paspoort en visum is sterk aan wijzigingen onderhevig. Het consulaat of de consulaire afdeling van de ambassade kan de meest actuele informatie verstrekken over de visumaanvraag en de benodigde documenten.***

Reactie van JvKnegsel:

Regels zijn aan verandering onderhevig, maar de huidige regels voor Thailand voor houders van een Nederlands paspoort zijn dat men telkens als men per vliegtuig arriveert, maximaal 30 dagen mag blijven zonder visum en dan het land moet hebben verlaten en telkens als men over land binnenkomt, maximaal 15 dagen mag blijven zonder visum.
In andere gevallen dient men vooraf voor een visum te zorgen.