Gaarne advies over geldzaken in Griekenland

Vraag gesteld door Ton van Wissen op 14 september 2015

Komend weekend ga ik naar Kreta en ben benieuwd hoe de stand van zaken is met betrekking tot geldzaken daar. kan ik creditcards daar weer normaal gebruiken of moet ik nog altijd extra cash meenemen

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

Binnenkort reist u af naar Griekenland en u wilt van ons graag weten wat de stand van zaken is betreffende geldzaken/betalen.

De stand van zaken met betrekking tot geldzaken in Griekenland is na ons bericht van 30 juni ongewijzigd gebleven. Zie onderstaand ons bericht van 30 juni 2015:


30 juni 2015 - Mocht het betalingsverkeer in Griekenland hinder ondervinden door de financiële onrust, dan kan er in Griekenland misschien niet gepind worden. Bereid je verblijf in Griekenland daarom extra goed voor en wees alert op veranderingen in de situatie.

Neem daarom voldoende contant geld mee voor alle kosten van je verblijf in Griekenland tot je terugkeer. Ook voor onverwachte kosten.* Sluit een goede verzekering voor onverwachte kosten en ontwikkelingen. Blijf je tijdens het verblijf informeren over de laatste ontwikkelingen. Dat kan door het reisadvies in de gaten te houden van het ANVR, de media en op Twitter @BZReisadvies te volgen. Ook jouw reisorganisatie of hotel kan je nuttige informatie geven.

*Om narigheid te voorkomen is het verstandig om bij je reisverzekering te checken hoeveel cash gedekt is, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Handige en praktische tips
Voor meer handige en praktische tips over Griekenland gaat u naar onze website.