annuleren reis door overlijden van vriend

Vraag gesteld door annuleren op 26 november 2017

Mijn dochter gaat drie maanden door Azie reizen (feb - mei). Ik wil haar graag bezoeken met partner en andere dochter. Een van onze vrienden is ernstig ziek. Hij gaat overlijden. Dat kan over twee maanden zijn of over twee jaar. Ik wil per se niet naar Azie als hij in die dagen gaat overlijden. Ben ik daarvoor verzekerd?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U vraagt zich af of u een beroep kunt doen op uw annuleringsverzekering bij overlijden van een goede vriend.

Of u bij verlijden van een vriend een beroep kunt doen op de afgesloten annuleringsverzekering, hangt af van de polisvoorwaarden.

Doorgaans biedt een annuleringsverzekering alleen dekking bij overlijden van een familielid in eeste, of tweede graad, derhalve niet bij overlijden van vrienden/kennisen.***

Reactie van Namibie:

Met vrienden, 3 echtparen en een alleenstaande, willen we een samengestelde rondreis boeken van 3 weken naar Namibie in oktober 2019. De vliegreis boeken we gezamenlijk zelf en de accommodatie wordt verzorgd door een lokaal reisbureau. De reisleider/chauffeur is een van ons. De reiskosten bedragen € 5.000,= per persoon.
Indien de reisleider en/of zijn echtgenote de reis moet annuleren/ afbreken dan willen de medereizigers dat individueel ook kunnen doen.
Welke verzekeringsmaatschappij(en) biedt een annuleringsverzekering aan die deze voorwaarden meer dan een jaar van tevoren dekt?