wanner komt hier een eind aan?

Vraag gesteld door zadelhout op 06 november 2015

Goedemiddag,
Al heel wat Jaren huren wij een Auto via de bemiddeling site “ Autoeurope” op de luchthaven van Alicante.
Telkens ontstaat er aan de balie na aankomst een uiterst vervelende en agressieve discussie over het onderverzekerd zijn via Autoeurope, maakt niet uit bij welke verhuurder maar ze willen je allemaal weer een verzekering door je strot duwen.
Weiger je hier op in te gaan, dreigt men je VisaCard zo zwaar te belasten dat je hopelijk wel door je knieën gaat.
Dit jaar zijn de voorwaarden aangepast en lijkt het erop dat er drie mogelijkheden voor een verzekeringspakket zijn en krijgt men thuis al de mogelijkheid om in alle rust een afweging te maken.
Op deze link is te lezen dat het alleen nog erger is geworden, nu betaal je vooraf meer en denk je van het gezeik af te zijn, eenmaal aan de balie blijven ze het zelfde spelletje met de klant spelen. http://www.autoeurope.nl/go/klantenbeoordelingen/spanje/alicant
Heeft men op de site voor categorie en b.v. een “ coverpakket”( hoogste dekking ) gekozen en verder kijkt onder product informatie zit er achter een [+] een geniepig kleine lettertjes verhaal verstopt.
Kan de ANWB voor hun leden in het Spaans een document opstellen wat bij de balie getoond kan worden waaruit blijkt dat aan dit dubbelspel een eind moet komen.
Dit kan, vooral oudere mensen die het Spaans niet machtig zijn veel stress besparen.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

 

“U vraagt zich af of de ANWB  iets kan doen aan de wantoestanden bij de autoverhuurd (komt met name vaak voor in Zuid-Europese landen).

Wij zullen uw signaal registreren en doorsturen naar de betreffende afdeling binnen de ANWB. Als blijkt dat er vergelijkbare signalen van andere ANWB leden binnen komen, dan kan dat een start zijn van een lobby naar het bedrijfsleven of de politiek. Hoe meer ledensignalen over hetzelfde onderwerp, hoe groter de wens van onze leden om daarin hun belang te behartigen.

Meer informatie over wat we nu doen, kunt u vinden op onze webpagina: 'De ANWB komt voor je op!'.