Waarom voor 2 betalen als ik alleen op vakantie ga?

Vraag gesteld door Karin11 op 22 maart 2017

Ik wil alleen op vakantie. Nu zijn er wel pakketreizen voor 1 persoon maar ik heb veel minder keus dan de reizen die voor 2 personen worden aangeboden. Ik kan ik wel boeken maar dan moet ik ook voor 2 personen betalen. Dat ik, als ik alleen reis, meer moet betalen voor een appartement begrijp ik. Dat ik voor een 2e persoon de vliegreis moet betalen , begrijp ik niet.
Bij de reisorganisatie een klacht indienen helpt niet, waar wel?

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U wil een pakketreis voor u alleen boeken. Naast het feit dat het aanbod beperkt is, blijkt de reissom ook nog eens dubbel zo duur. Zo moet u ook twee vliegtickets afrekenen. U vraagt zich af hoe nu te handelen.

Indien u alleen pakketreis boekt, dan is een toeslag voor een 1-persoonskamer te doen gebruikelijk. Het bevreemdt mij echter wel dat er bij het boeken van een pakketreis tevens een tweede vliegticket in rekening wordt gebracht.

Indien uw klacht geen gehoor vindt bij desbetreffende reisorganisatie, dan zou u kunnen overwegen zich te vervoegen bij bijvoorbeeld de ANVR en/of het meldpunt discriminatie.

Tip: ondanks de voordelen van het boeken van een pakketreis, zou u er ook voor kunnen kunnen kiezen zelf een accommodatie en vlucht te boeken. Dit kan in een sommige gevallen ook nog eens voordeliger voor u uitpakken.