verkapte ophoging reissom bij Corendon

Vraag gesteld door ARvB op 30 april 2018

Boekte reis voor 2 volwassenen bij Corendon voor 551 pp. Bij doorklikken was de bruto reissom 1186 (ipv 1102). Later in de kolommen kortingen werd een 'vroegboekkorting' van 84 gegeven. Dit is geen korting maar sigaar uit eigen doos. Contact en overleg met Corendon leidde tot niets want zij stellen "Echter dit is de werkwijze die wij hanteren". Ik voel mij genept. Mag dit? De complete (bruto) reissom moet toch vermeld staan?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U heeft een reis geboekt voor € 551,- p.p. Later bleek dat de reissom € 1186,p bedroeg. Met de vroegboekkorting van € 84,- is de uiteindelijke reissom € 1102,- (tweemaal € 551). U vraagt of dit zo mag.

Deze wijze van berekening verdient geen schoonheidsprijs. Ik kan mij wel voorstellen dat u heeft gedacht dat de vroegboekkorting in mindering zou worden gebracht op de aangeboden reissom van € 1102,-.

Het is inderdaad zo dat reisorganisaties prijzen moeten vermelden, incl. de onvermijdbare kosten, zoals bijvoorbeeld luchthavenbelasting, Ik kan niet beoordelen welke kosten in het bedrag van € 551,- zijn inbegrepen. Maar kennelijk heeft Corendon de reis voor een reissom inclusief de vroegboekkorting aangeboden.***

Reactie van ARvB:

Bedankt voor Uw antwoord. Als ik het dus goed begrijp valt Corendon niets te verwijten behalve dat het de schoonheidsprijs niet heeft gewonnen. Maar juridisch is dit niet aan te pakken en heeft verdere actie ondernemen geen zin?***

Reactie van Lisette Schreuder:

Nu u de reis voor de aangeboden prijs heeft gekregen, heeft het niet zo veel zin om verdere actie te ondernemen.
***

Reactie van ARvB:

Bedankt en dan is het onderwerp voor wat mij betreft afgesloten.