Te dure ESTA

Vraag gesteld door Jelle301 op 21 maart 2018

Afgelopen weekend heb ik online een ESTA visum geregeld i.v.m. een tussenlanding in Canada komende zomer. Ik dacht deze aanvraag gedaan te hebben via de juiste site maar nu heb ik achteraf ongeveer 82 euro betaald. Omdat ik dit bedrag betaald heb met een VISA card kan ik de betaling echter blokkeren/terugvragen. Mijn vraag is nu of dit mogelijk kan leiden tot het intrekken van mijn visum (heb inmiddels via de mail goedkeuring ontvangen dat ik naar Canada kan/mag reizen) en in het slechtste geval tot weigering van toegang tot Canada?

Tevens vraag ik me af of ik na het terugvragen van dit bedrag de aanvraag via de juiste site kan indienen?

Kosten zouden 7 CAD moeten bedragen en geen 82 euro.

Antwoord van Marika

ANWB Expert

U hebt online een ESTA Visum geregeld omdat u via Canada reist. Echter, u komt erachter dat u te veel betaald hebt met uw VISA card. U vraagt zich af of u die betaling kunt storneren/blokkeren en of dat gevolgen heeft voor uw Visum.

82 euro voor een ESTA visum is inderdaad wat aan de hoge kant. Echter, u betaalt naast de gebruikelijke kosten voor het visum zelf ook kosten voor het gebruik van de VISA card. Indien u gebruik hebt gemaakt van de dienst van een commercieel bedrijf, om de ESTA aan te vragen, zijn daar uiteraard ook kosten aan verbonden. Dat bij elkaar kan inderdaad tot een dergelijk bedrag leiden.

Indien u het bedrag blokkeert/storneert komt het er op neer dat u niet hebt voldaan aan uw betalingsverplichting. Dat kan problemen opleveren voor de aanvraag/verkrijging van uw Visum.

Tot slot wil ik u erop attenderen dat u voor een doorreis via Canada een eTA (elektronische reisvergunning) nodig hebt. Meer informatie daarover vindt u op onze website.