In november bezoeken we de Cariben, alhoewel je er weinig overt hoort is ee een groot probleem van zeewier op de stranden van de eilanden.

Vraag gesteld door Adrianne op 01 oktober 2018

Metershoge sargassum. Is dat bij alle Caribische eilanden het geval? Hoelang duurt het nog? Kunnen wij beter een andere bestemming zoeken?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

In november gaat u naar de Cariben. Er schijnen daar op sommige stranden grote hoeveelheden zeewier (sargassum) te liggen. U wilt weten hoe lang het nog duurt en of u beter een andere bestemming kunt zoeken.

Wij beschikken helaas over onvoldoende kennis over dit onderwerp om u hierover goed te kunnen adviseren. Als u een reis heeft geboekt of gaat boeken bij een reisorganisatie, adviseer ik u contact met de reisorganisatie op te nemen. Zij kunnen u meer informatie geven over de situatie op de stranden bij de locatie/hotel waar u heeft geboekt of wilt boeken. Beschikt u over een annuleringsverzekering, dan is het verstandig na te gaan of dit fenomeen valt onder de dekking van de verzekering.

Op vragen zoals in welke gebieden het zeewier aanwezig is, hoe lang het duurt, waar het te verwachten valt etc. kan de Marine Research van de Universiteit Wageningen u wellicht antwoord geven of u anders doorverwijzen naar de juiste instantie. Het telefoonnummer is 0317 480 100.