Boekingsbevestiging ontvangen en betaald, hierna nogmaals extra betalen!

Vraag gesteld door Interieur op 14 februari 2018

Boekingsbevestiging ontvangen na betaling van kampeer overnachtingen in de parken van Botswana Hierna een bericht dat we meer moeten betalen,omdat de parken een fout hebben gemaakt Wanneer we niet meer gaan betalen is onze eerder boeking niet meer geldig, aldus de Afrika Specialist.

Antwoord van Michiel

ANWB Expert

U heeft bij de Afrika Specialist een boeking gedaan voor een aantal overnachtingen in een natuurpark in Botswana. Na betaling ontving u van de reisorganisatie een berichtgeving dat er een fout is geslopen in de prijs. U dient het verschil bij te betalen of anders komt de boeking te vervallen. U vraagt zich af wat uw rechten zijn.

Allereerste vraag is of er een geldige (reis)overeenkomst totstand is gekomen. OFtwel; is de boeking destijds bevestigd door de reisorganisator?

Vervolgens het de vraag wat er in de toepasselijke voorwaarden staat vermeld over (prijs)wijzigingen) door de reisorganisator.

Normaal gesproken kan een reisorganisator na de boekingsbevestiging, en nadat u de boeking geheel betaald heeft, geen prijswijziging meer doorvoeren.