annuleringsverzekering ANWB

Vraag gesteld door Simon Volger op 18 september 2018

wij hebben een annulering verzekering van ANWB. Voor donderdag 20 september hebben we een jeep safari geboekt en betaald. nu heeft mijn vrouw opeens behoorlijk last van haar rug gekregen . met paracetamol gaat het redelijk maar weten nog niet hoe het donderdag gaat. we wachten nog even af omdat we zeer graag de safari willen doen . moeten we dit al vast melden bij annulering verzekering of kunnen we wachten tot donderdag. mvg Dhr Sw Volger

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U vraagt op welk moment u uw annuleringsverzekering moet melden dat er gezondheidsklachten zijn waardoor de jeepsafari misschien geannuleerd moet worden.

Doorgaans is het zo dat hoe eerder u annuleert hoe minder kosten er zijn. En alle verzekeraars hebben bepalingen in de voorwaarden dat u uw kosten zoveel mogelijk moet beperken. Daarom is het van belang direct contact op te nemen met uw annuleringsverzekering en de organisatie waar u geboekt hebt. In de voorwaarden van de organisatie waar u geboekt hebt kunt u zien wat het verschil in kosten is tussen nu annuleren en pas donderdag. Als er geen verschil is tussen vandaag annuleren en pas morgen dan zou u het nog een dagje aan kunnen kijken.

Meer informatie over het annuleren van een reis vindt u op onze website.