Algemene voorwaarden CheapCampers

Vraag gesteld door Geluk1 op 01 februari 2018

. In de algemene voorwaarden van Cheapcampers staat dat bij het huren van een camper u ter plaatse een contract sluit met de verhuurder. Alleen wij hebben niet bij Cheapa campa getekend, Hoe kan dat?

Antwoord van Annemieke

ANWB Expert

U heeft een camper gehuurd via Cheapcampers. Ter plaatse moet u nog een contract afsluiten met de verhuurder zelf. U vraagt hoe dat kan.

Het is gebruikelijk dat u via een bemiddelaar een voertuig in het buitenland huurt. De bemiddelaar regelt dat er een geschikt voortuig is en regelt de betalingen enz. Vervolgens zult u vaak ter plaatse met de eigenaar van het voertuig een contract moeten tekenen. Het is zaak om alle papieren mee te nemen waaruit blijkt wat u heeft geboekt en welke afspraken er zijn gemaakt met betrekking tot verzekeringen en dergelijke. Het komt wel voor dat u ter plaatse alsnog wordt verzocht voor bijvoorbeeld verzekeringen te tekenen.

Meer informatie en tips over het huren van een auto in het buitenland leest u op onze website.

***

Reactie van Geluk1:

Beste Annemieke
Bedankt voor uw antwoord.
Maar het gaat om het geschil,CheapCampers en Cheapa campa
Ik mag dus concluderen dat het bedrijf CheapCampers nog steeds verantwoordelijk is voor het niet leveren van een camper die voldoet volgens hun CHEAP CAMPERS REIZIGER MANUEAL. omdat er geen overeenkomst is met Cheapacampa Australië en niets getekend.
Kunnen we CheapCampers verantwoordelijk stellen?
En schade vergoeding eisen omtrent de geleden schade!
Met vriendelijke groet***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

Op de website van Cheapcampers staat het volgende aangegeven:

Cheap Campers is aangesloten bij de ANVR, SGR en Stichting Calamiteitenfonds Reizen. U heeft dus met een Nederlandse organisatie te doen, die alle zekerheden biedt!

De algemene voorwaarden van Cheapcampers geven het volgende weer:

ANVR reisvoorwaarden van toepassing als u een complete reis of meerdere onderdelen (bv. vlucht, motorhome, hotel) bij CheapCampers boekt. Het huren van een losse camper bij Cheap Campers valt onder een pakketreis in verband met de boekingskosten die bij de reissom worden gedaan.

U kunt dus inderdaad terecht bij Cheapcampers. Mocht u er met Cheapcampers niet uitkomen dan is zelfs de gang naar de Gecshillencommissie Reizen mogelijk.***

Reactie van Geluk1:

Bedankt voor uw antwoord we zijn er blij mee.
En benieuwd wat CheapCampers met dit gegeven gaan doen.
Lissette had een andere interpetatie
Met vriendelijke groet
We houden u op de hoogte***

Reactie van Annemieke Zerdoun:

U geeft aan dat er eerder een andere interpretatie is gegeven. Eerlijk gezegd is het uitgangspunt ook dat een partij waar u in Nederland bij huurt een bemiddelaar is. In de meeste gevallen zal dan ook de verhuurder op de vakantiebestemming moeten worden aangesproken.

In uw geval blijkt na bebijken van de website en voorwaarden dat het een ANWVR aangesloten verhuurder te zijn in Nederland. Dat maakt dat u mogelijkheden heeft om ook de Nederlandse verhuurder/bemiddelaar aan te spreken. Succes met uw zaak.