Weekend naar Engeland

Vraag gesteld door A. Hup op 06 augustus 2021

Als wij op vrijdag 13 aug naar Engeland reizen om eindelijk de familie van mijn Engelse vrouw weer te bezoeken, vervolgens op maandag 16 augustus weer terug gaan, welke tests moeten wij dan exact doen? Er wordt geschreven een PCR test op de 2e dag na aankomst maar voordat deze duidelijk is gaan we al weer terug…..
We zijn beide overigens volledig gevaccineerd (Johnson). Ook hebben we onze 7-jarige dochter bij ons; klopt het dat wij voor haar geen test nodig hebben?

Josje

Antwoord van Josje

ANWB Expert

U wilt voor familiebezoek naar het Verenigd Koninkrijk.

Op dit moment wordt reizen naar het Verenigd Koninkrijk nog afgeraden door het Ministerie van Buitenlandse Zaken (kleurcode Oranje). Als u gevaccineerd bent, hoeft u sinds 2 augustus echter niet meer in quarantaine op het vasteland. Uw vaccinaties kunt u sindsdien ook aantonen met het Europese Corona Certificaat, oftewel de CoronaCheck app. 

U moet wel nog steeds -maximaal 3 dagen voor de aankomst- een test afnemen (PCR of antigeen) en ook nog een tweede test in het VK inplannen op of voor dag 2 van uw bezoek.

Deze reservering moet u kunnen tonen bij aankomst en ook in het verplichte Passenger Locator Form invullen.

Deze testuitslag in Engeland heeft u ook nodig voor uw terugkeer naar Nederland. Sinds 8 augustus moet u namelijk een negatieve PCR test (max 48 uur oud) of antigeentest (max 24 uur oud) hebben voor terugkeer naar Nederland, ook als u gevaccineerd bent.

Daarnaast heeft u ook een quarantaine verklaring nodig.

Een quarantaine verplichting is niet van toepassing bij noodzakelijk familiebezoek (eerste of tweedegraadsfamilieleden). Noodzakelijk is als er een familielid ziek is, of na langdurige scheiding door de COVID-pandemie.

Kinderen onder de 10 jaar hoeven geen tests te doen.

Let op: voor de verschillende regio's van het Verenigd Koninkrijk kunnen andere regels gelden. Kijkt u ook even op: Reisadvies Verenigd Koninkrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken | Verenigd Koninkrijk | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken.