Wat zijn exacte coronamaatregelen rondom combi autoreis Oostenrijk + Zuid-Duitsland

Vraag gesteld door R. Vlemminx op 20 juni 2021

Een vraag waar ik op internet geen duidelijk antwoord vindt: 23 juli vertrekken we naar Kaprun+Salzburg (4n). 27 juli nog 3n Munchen. Nu de vraag, wij als ouder zijn gevaccineerd, kinderen niet(12 en 15). Ik kom uit Brabant(=risicoogebied nog voor Duitsland).
Ik moet dus: negatieve test kinderen hebben, vaccinatiepaspoort voor ouders tbv Oostenrijk. Maar dan voor Duitsland? Ben NIET de volledige 10 dagen vooraf in Nederland geweest. Moet ik dan in Oostenrijk testen voor de nachten in Duitsland(in Quarantaine??), want testuitslag is dan te oud van de kinderen (48 uur)?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U gaat met de auto op vakantie naar Oostenrijk en daarna nog een aantal nachten naar Duitsland. U wilt weten welke inreisbeperkingen er zijn in Duitsland na uw verblijf in Oostenrijk.

De ANWB houdt in de Reiswijzer voor de meest populaire Europese vakantielanden de coronamaatregelen bij die gelden voor Nederlanders die vanuit Nederland vertrekken. Daarin zijn dus niet de regels opgenomen die gelden tussen andere Europese landen, zoals in uw geval de Duitse regels die gelden voor mensen die vanuit Oostenrijk Duitsland willen inreizen. 

Deze regels tussen de andere Europese landen onderling kunt u nagaan op de website van de Europese Unie: Re-open EU (europa.eu). Daartoe kunt u onder het kopje ‘reisplan’ het land van vertrek en het land van bestemming invoeren.

Als u zich moet laten testen in het buitenland, dan kunt u op de website van de rijksoverheid testlocaties vinden.

Terug naar Nederland
Als u vanuit het buitenland Nederland weer wilt inreizen, kunt u via de Quarantaine en test-check van de rijksoverheid nagaan welke regels er voor u gelden.