Testplicht bij vliegtransfer Zwitserland?

Vraag gesteld door J. van Halsema op 27 december 2021

1 januari 2022 vliegen wij via tussenstop in Zurich enkele uren later door naar eindbestemming Valencia. We zullen airport Kloten niet verlaten. Terugweg een week later met hetzelfde verhaal. Moeten wij wel of niet een Pcr of Antigeentest tonen? Wij zijn alle 4 enige maanden geleden gevaccineerd. Voor transfers nergens info vindbaar helaas!

Antwoord van Mandy

ANWB Expert

Begin 2022 vliegt u van Nederland naar Spanje en terug met een tussenstop in Zwitserland. U vraagt zich af of u in Zwitserland een negatief testbewijs moet tonen naast uw vaccinatiebewijs.

Uitzondering voor doorreizigers

Bij transfers per vliegtuig is het in Zwitserland niet verplicht een negatief testbewijs te tonen naast uw vaccinatie- of herstelbewijs, zolang:

  • U de luchthaven niet verlaat
  • U Zwitserland niet binnen komt vanuit een land dat op de lijst van landen met een zorgwekkende variant staat. Op het moment van schrijven staat er geen enkel land op deze lijst, en hoeft u dus geen negatief testbewijs te tonen bij de heenreis vanuit Nederland of de terugreis vanuit Spanje

U hoeft dus geen negatieve PCR- of antigeentest bij u te hebben.

Let op!

De maatregelen kunnen snel veranderen. Check daarom kort voor vertrek welke regels op dat moment gelden. Op deze webpagina van de Zwitserse overheid leest u onder het kopje ‘Test requirement’ de actuele regels en uitzonderingen op de testplicht. Daarnaast vindt u in de ANWB Reiswijzer een handig overzicht met alle overige coronamaatregelen.