Testen van Italië naar Frankrijk?

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 30 juli 2021

Wij zijn met ons gezin nu een week in Italië en willen daarna graag nog Frankrijk. Hebben we om naar Frankrijk te gaan, test nodig?  En zo ja, hoe kunnen we dat het beste doen?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of u een coronatest moet doen als u van Italië naar Frankrijk reist.

Deze informatie hebben wij helaas niet beschikbaar.

De ANWB houdt in de Reiswijzer voor de meest populaire Europese vakantielanden de coronamaatregelen bij die gelden voor Nederlanders die vanuit Nederland vertrekken. 
In de ANWB Reiswijzer zijn dus niet de regels verwerkt die gelden tussen andere Europese landen onderling, zoals in uw geval de regels die gelden in Frankrijk voor mensen die vanuit Italië Frankrijk willen inreizen. 

Deze regels tussen de Europese landen onderling kunt u nagaan op de website van de Europese Unie: https://reopen.europa.eu/nl. U kunt daar onder het kopje ‘reisplan’ het land van vertrek en het land van bestemming invoeren. Ook kunt u Franse overheidswebsites raadplegen: (bijv. Coronavirus - Advice for Foreign Nationals in France - Ministry for Europe and Foreign Affairs (diplomatie.gouv.fr)).

Testlocaties buitenland
Mocht u in het buitenland alsnog een test moeten doen, dan kunt u op de website van de rijksoverheid testlocaties vinden: Waar kan ik een NAAT(PCR)- of sneltest laten doen in het buitenland? | Nederlandwereldwijd.nl | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Terug naar Nederland
Ook is het goed te weten dat als u vanuit het buitenland Nederland weer wilt inreizen, u via de Quarantaine en test-check van de rijksoverheid kunt nagaan of en welke regels er voor u gelden.