Niet volledig gevaccineerd naar Italië

Vraag gesteld door T. van Molken op 24 juli 2021

Wij gaan naar Italie en mijn zoon is niet volledig gevaccineerd, We moeten een pcr test kunnen overleggen die max. 48h oud is bij binnenkomst in Italie (we gaan met het vliegtuig vanuit Köln). Omdat we voor onze zoon dus geen DCC kunnen aanmaken, omdat hij nog niet volledig gevaccineerd is, moet hij zich dan elke 48h laten testen, ook als we al in Italie zijn om toegang te krijgen tot restaurants, musea, stadions ed. of volstaat de pcr-test die we vooraf aan de vakantie doen voor de hele tijd die we in Italie doorbrengen? We blijven van maandag tot vrijdag.

Antwoord van Henny

ANWB Expert

U vliegt vanuit Köln naar Italië. Uw zoon is niet volledig gevaccineerd en hij moet bij binnenkomst een pcr test van maximaal 48 uur oud overleggen. Uw vraag is of hij zich in Italië ook steeds opnieuw moet laten testen.

Omdat u vanuit Köln vertrekt raad ik aan om naar de volgende website te gaan: https://reopen.europa.eu/nl/from-to/DEU/ITA
De regels kunnen iets anders zijn vanuit Duitsland.

Volgens onze gegevens is de pcr test alleen nodig als u het land binnenkomt. Wel belangrijk is om ook te kijken naar uw terugreis. Wat vraagt Duitsland? Zie dezelfde website.

Terug naar Nederland

Ook is het goed te weten dat als u vanuit het buitenland Nederland weer wilt inreizen, u via de Quarantaine en test-check van de rijksoverheid kunt nagaan of en welke regels er voor u gelden.