Coronatest Oostenrijk

Vraag gesteld door H. Goosselink op 05 juli 2021

Ik lees en hoor overal dat in Oostenrijk op dit moment voor vele activiteiten een negatieve corona test wordt gevraagd (denk bijvoorbeeld bij het uit eten gaan). Omdat ik niet ben gevaccineerd moet ik bijna de gehele vakantie blijven testen (geen probleem want daar kies ik voor) maar ik kan nergens duidelijke informatie vinden over hoe ik moet testen en waar ik moet/kan testen in Oostenrijk. Ik lees dat vele reizigers het af kunnen met de zogenaamde sneltest met QR-code die in geval van een negatieve uitslag, 24 uur geldig is. Echter kan ik nergens vinden hoe ik aan deze testen kan komen of waar ik ze kan krijgen. Wellicht dat jullie mij (en waarschijnlijk meer mensen) hier een antwoord op kunnen geven.

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U heeft een vraag over de testverplichting in Oostenrijk om bijv. uit eten te gaan.

In de hoofdstad Wenen moeten personen van 6 jaar of ouder in de onderstaande gelegenheden kunnen aantonen gevaccineerd, getest of genezen te zijn. Voor de rest van Oostenrijk geldt dit voor personen van 12 jaar of ouder:

  • horeca-, uitgaans- en overnachtingsgelegenheden;
  • recreatiefaciliteiten (b.v. dansscholen, dierentuinen);
  • culturele instellingen (met uitzondering van musea, bibliotheken en archieven);
  • sportfaciliteiten;
  • bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers;
  • beurzen en congressen.

Lees meer op de ANWB Reiswijzer en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Daar staan ook verwijzingen naar websites van de Oostenrijkse overheid met uitgebreidere informatie.

Voor het vinden van testlocaties in Oostenrijk kunt u gebruik maken van de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).