Vakantie boeken

Vraag gesteld door E. van Bael op 09 juni 2021

Kan ik een vakantie boeken naar Kreta (Malia) van 11 juli-29 juli. Hotel via booking, en aparte vlucht .
22 juni krijg ik mijn 2e vaccin. covid 19 EU-paspoort? Graag had ik hier advies over of kunt u mij op de hoogte houden. Wat te doen?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U wilt van 11 juli tot 29 juli een vakantie boeken naar Kreta. U bent dan volledig gevaccineerd tegen COVID-19. U vraagt ons advies.

Momenteel geldt voor Kreta nog een oranje reisadvies, dat wil zeggen dat niet-noodzakelijke reizen worden afgeraden. Of dat de komende maand gaat wijzigen is niet bekend.

Ten minste 24 uur voor vertrek moet u een Passenger Locator Form invullen. Met een volledige vaccinatie is Griekenland toegankelijk, u hoeft dan geen negatief PCR-testresultaat te overleggen. De Griekse autoriteiten accepteren bij aankomst de vaccinatie-registratiekaart van het RIVM (ook in het Nederlands). Naar verwachting kan vanaf 1 juli gebruik gemaakt worden van het 'coronapaspoort' van de EU, het digitale groene certificaat. Ook als u een vaccinatiebewijs kunt overleggen, kan u bij binnenkomst worden getest.

Meer informatie over de coronamaatregelen in Griekenland kunt u lezen in de ANWB Reiswijzer. Via de reiswijzer kunt u doorlinken naar het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de informatie van de Griekse overheid. De ANWB Reiswijzer wordt regelmatig ge-updated.