Reizen voor werk per auto naar Spanje met tussenstop

Vraag gesteld door een ANWB-lid op 07 februari 2021

Om voor werk op ibiza te komen met mijn auto reis ik door Frankrijk en zal daar moeten overnachten en uitrusten alvorens de reis te hetvatten. Indien ik een pcr test laat doen in Nederland en overschreid de geldigheidsduur daarvan, waar en hoe kan ik een nieuwe pcr laten doen als dit verplicht is om de boottocht van Barcelona naar ibiza te voltooien? Weet u dat?

Antwoord van Lisette

ANWB Expert

U moet voor uw werk met de auto naar Ibiza reizen. U vraagt waar u in het buitenland een verplichte PCR-test kunt laten doen.

Momenteel geldt dat doorreizen door Frankrijk mogelijk is voor noodzakelijke reizen, mits een geldige negatieve PCR-test kan worden getoond die niet ouder dan 72 uur is. Voorts moet u een schriftelijke verklaring op erewoord hebben dat u geen aan COVID-19 gerelateerde klachten hebt als u via Frankrijk reist. In Frankrijk geldt een avondklok van 18.00 uur en 6.00 uur. 

Voor bijna heel Spanje geldt dat de regionale overheden kunnen besluiten hun grondgebied geheel of gedeeltelijk te sluiten voor niet-essentieel verkeer. Doorreizen door Spanje is over het algemeen lastig. Op dit moment zijn veel regio's gesloten. In Spanje geldt een avondklok van 23.00 uur tot 6.00 uur. 

U kunt voor een PCR-test in Frankrijk en Spanje terecht bij de instanties die staan op deze lijst.

Ik raad u aan om voor de actuele situatie vlak voor uw vertrek te kijken op de ANWB Reiswijzer. Ook kunt u de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken volgen en houd de lokale nieuwsberichten in de gaten.