Reizen Frankrijk

Vraag gesteld door P. Beij op 06 april 2021

Wij hebben onze tweede woning in de Gard, Frankrijk verkocht. De overdracht van de woning vindt plaats op maandag 3 mei. Door alle Corona perikelen zijn wij nog niet in de gelegenheid geweest om het huis leeg te maken en dergelijke. Op 27 april komt er een Nederlandse verhuizer om de spullen op te halen die naar Nederland moeten. De dag daarna komt er een opkoper om de overige spullen op te halen.
Om een en ander goed te laten verlopen willen wij op donderdag 15 april met de auto daar naar toe.

Vraag: Mag dat en zo ja welke documenten heb ik voor de heen- en terugreis nodig?

Antwoord van Cathy

ANWB Expert

U vraagt of u op donderdag 15 april met de auto naar Frankrijk mag.

Sinds zaterdag 3 april geldt in heel Frankrijk een lockdown. 

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft voor Frankrijk een oranje reisadvies afgegeven. Dit houdt in dat alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Of uw reis wordt gezien als noodzakelijk kan ik niet beoordelen. Het advies is om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. 

Er geldt tijdens het schrijven van deze reactie een avondklok  tussen 19.00 en 06.00 uur. Daarnaast zijn verplaatsingen van meer dan 10 km van uw woonhuis niet toegestaan. Moet u zich tijdens de avondklok periode verplaatsen dan heeft u een verklaring nodig. Dit formulier is ook nodig wanneer u van of naar Frankrijk reist. Verder moet u een schriftelijke verklaring op erewoord dat u geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen vertoont bij u hebben. Reizigers uit Nederland dienen bij binnenkomst in Frankrijk een negatieve PCR-coronatest te tonen. Deze mag op het moment van aankomst niet ouder zijn dan 72 uur.

Kijk voor de meest actuele informatie in onze reiswijzer en op de websites van buitenlandse zaken: Nederlandwereldwijd.nl en reizentijdenscorona.nl.