Ophalen boot en caravan Noord-Spanje

Vraag gesteld door W. Bartlett op 01 februari 2021

Kan ik op korte termijn mijn boot en caravan In Noord Spanje ophalen Roses? Wat heb ik daar voor nodig, ontheffing, vergunning voor doorreis door Frankrijk?

Antwoord van Marlijn

ANWB Expert

U wilt weten of u op korte termijn uw boot en caravan in Noord-Spanje (Roses) kunt ophalen en wat u nodig heeft voor doorreis door Frankrijk.

Op dit moment worden alle reizen worden ontraden door de Nederlandse overheid, tenzij het gaat om een noodzakelijke reis. Daar valt het ophalen van een boot en caravan helaas niet onder.

Dit negatieve reisadvies is mede ingegeven door de beperkende coronamaatregelen die in alle landen gelden. De maatregelen veranderen momenteel snel. Op dit moment reizen kan heel onvoorspelbaar zijn en tot vervelende situaties leiden.

Op dit moment geldt voor Frankrijk dat doorreizen mogelijk is voor noodzakelijke reizen (niet voor toeristische reizen), mits een geldige negatieve PCR-test kan worden getoond (niet ouder dan 72 uur). Verder moet u een schriftelijke verklaring op erewoord dat u geen aan Covid-19 gerelateerde symptomen vertoont bij u hebben als u van/naar Frankrijk reist. 

Voor bijna heel Spanje geldt dat de regionale overheden kunnen besluiten hun grondgebied geheel of delen daarvan af te sluiten voor niet-noodzakelijk verkeer. Doorreis is over het algemeen lastig. Op dit moment zijn veel regio’s afgesloten.

Mocht u toch besluiten naar Spanje te reizen, dan adviseer ik u vlak voor vertrek te kijken op de ANWB Reiswijzer Europa waar wij de maatregelen per land zo goed mogelijk up-to-date proberen te houden. Ook kunt u informatie vinden bij de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken. En raadpleeg vlak voor vertrek ook de lokale nieuwsberichten.